Hemma från Italien

Nu är jag hemma från Italien! Det känns skönt att vara hemma. Italien var underbart. Under de två första veckorna var det sol och bad som gällde. Vi besökte även Pompei och besteg vulkanen Vesuvius. I helgen åkte vi till Rom och jag tror aldrig jag har gått så mycket som jag gjorde då. Vi gick från ena kanten av staden till den andra och såg så mycket vi kunde se. Vi var i Vatikanstaten och i Coloseum. Rom är en sån vacker stad och jag älskar det antika! Det finns så mycket mysiga torg och vi satt på spanska trappan och åt en stor glass vid Pantheon. Vi åt på mysiga resturanger, pasta och pizza, och lyssnade på en livesångare som sjöng "Sole Mio". Det var en underbar resa och jag skulle inte säga nej till att åka dit igen!
Jag och Maja på toppen av Vesuvius. (Fler bilder kommer)


Idag är min sista dag som omyndig. Det känns konstigt. Imorgon fyller jag 18. Vad händer då? Blir jag vuxen? Är jag inte barn längre? Ska man skratta eller gråta? Jag kommer nog inte märka så stor skillnad. Jag kommer alltid att vara barn, känns det som. Jag minns när jag gick i fyran, då niorna var jättestora och vuxna. 18-åringarna var ju gamla tanter. Jag känner mig inte som en gammal tant. Jag känner inte att jag har åldrats sen jag var 12. Visst är det kul att fylla 18, men jag skulle nog vilja vara liten igen. Men livet går framåt och nu blir jag myndig. Jobbigt, måste ha massa ansvar, eller? Jag vet inte. Jag får se vad som händer. Tar dagen som den kommer.

Hejdå

Kulturkrock

Jag hade en jättetrevlig torsdag igår som tillbringades på "Kåken" där två vänner hade 18-årskalas. Det var orientaliska prydnader, ljus, indiska kuddar och jättemysigt var det.

Jag längtar tills på söndag. Då ska vi ha ett stort släktkalas. Det börjar på ett ställe med champagnefrukost, vidare till Slottsskogen där det blir lek och sen grillning i det sista huset. Jag längtar ännu mer till på måndag, för då åker vi, familjen, till ITALIEN!

Sommaren har kommit, eller?

Äntligen är allt i skolan över. Nu väntar ett som jag hoppas på roligt sommarlov, sedan är det bara ett år kvar i skolan. Ska man gråta eller skratta? Jag tycker i alla fall att det är sjukt skönt att tvåan är över, eller snart.
Idag blåser det antarktisvindar i Göteborg. Det är kallt. Det ska det ju inte vara. Nu ska det vara varmt, det är ju 4:e Juli och min lillebror fyller 16!? Hallå, 16. Jag var ju 16 nyss.
I morgon har jag tagit ledigt från skolan, ska åka till min kära mormor i Skara. Imorgon ska hon ha 75-årskalas och vi ska underhålla hela dagen. Vi ska spela och sjunga! Det ska bli roligt.
Det blev inte så mycket ledighet för mig heller nästa vecka som jag trodde att det skulle bli. Jag ska både spela saxofon och sjunga solo på både studenten och avslutningen för ettor och tvår.

Här kommer lite bilder från Maj:Min underbara vän Stephanie