ett farväl.

Idag tog jag, eller kommer att ta farväl av två saker.
Jag ska ta farväl av mitt 18-åriga år, eftersom jag fyller 19 imorgon. Känns inte.

Igår hade vi avskedsfest för min belgiska vän Lotta, som på fredag lämnar Sverige. Idag tog jag farväl av henne. Fast inte ett riktigt farväl. Jag ville inte gråta. Lotta sa "Varför måste vi säga hejdå? Varför kan vi inte bara säga. Vi ses! Vi ses imorgon!" Så det gjorde vi. Vi kramades, en kort stund och sa "Hejdå, vi ses imorgon!".

Ses vi imorgon? Jag hoppas det. Jag ska försöka hitta en ledig stund på min nittonde födelsedag för att säga hejdå till Lotta. Jag har verkligen inte insett att hon ska åka. Det kommer kännas konstigt att inte kunna ringa henne när som helst och planera picknick i Slottsskogen, filmkvällar och utekvällar på Andra Långgatan. Det kommer att kännas konstigt.
Det kommer att kännas tomt.
Tomt.

Jag vill inte.

the times we had.

en midsommarnattsdröm.

Midsommarafton. Att dans runt midsommarstång. Att det är sol och mycket klippblock. Att äta sill, potatis, lax och jordgubbar med mjölk. Att sitta på en brygga och doppa fötterna i havet. Att bara le och skratta och lyssna. Att ligga i en sovsäck på bryggan klockan fyra på morgonen och titta på soluppgången. Att sitta med en belgisk vän i en solstol, titta på stjärnorna, sjunga sånger och prata tills sömnen kommer ifatt oss. Att planera flyttning till månen. Att lyssna på fiol, gitarr, saxofon och marackasspelande (med en kryddaburk). Att äta glass och chokladpudding mitt i natten. Att göra en midsommarkrans med smultron på. Att stå vid havet, titta på solnedgång och vågor och nästan blåsa iväg. Att spela sällskapsspel och skratta ihjäl mig. Att se himlen som aldrig blir mörk. Att somna på en vind, vakna igen och åka hem.
Det var en perfekt midsommarafton.Här var några bilder. Men det kommer fler.