Läslus

Jag måste börja läsa mer. Jag ska verkligen det, det är bra för då utvecklar man språket i sitt eget skrivande. Jag får alltid sådär VG+ på alla uppsatser och får att gå ett snäpp till så är det mer komlicerad text jag behöver skriva. Jag ska börja läsa mer!
Jag ska börja läsa Harry Potter-böckerna. Det känns som en grej som man borde ha gjort och jag ska göra det. Jag har börjat på första boken typ fem gånger, men jag orkar aldrig fortsätta. Den är rätt tråkig. Men jag ska ta mig igenom den snart. Harry Potter får bli mitt läsprojekt i sommar, ligga och läsa på stranden och grejer. Jag ska ju resa rätt mycket.

Vienna Teng är bra!

Rattfylleri

Idag satt vi i aulan hela dagen och lyssnade på trafikinformation, säkerhet i trafiken och rattfylleri. Jag blev så berörd. En kille höll föreläsning, eller berätta om sin historia. Han förlorade sin son i en bilolycka. Det var alkohol inblandat. Han satte sig i en bil och hans kompis körde. De båda var påverkade men bestämde sig för att ta bilen ändå.
Det var så starkt av honom att stå där och berätta. Jag skulle nog inte klara av det, fast det vet jag ju inte. Har inte varit med om något sådant. Han kan inte få tillbaka sin son i livet, inte på något sätt. Men det han känner att han kan göra är att informera dagens ungdomar om vad som kan hända om man kör påverkad. Det är inte okej!
Jag har aldrig riktigt varit så insatt i rattfylleri. Jag har inte riktigt förstått vad som kan hända. När jag var mindre och ville att pappa skulle köra mig till affären, och han hade druckit, fortsatte jag tjata. "Men det är ju bara ett glas vin, då kan du ju köra"! Men det är inte så. Det spelar ingen roll om du har lite alkohol i kroppen. Det är farligt det med, och det dödar.
Det som orsakar mest dödsolyckor i trafiken beror oftast på alkohol och hög hastighet. Och tänk då dessa två i kombination med varandra.
En sak jag tycker är skrämmande är att rattfyllerister finns överallt. Omvetvetet ser du minst en rattfyllerist om dagen. Jag vet inte om det är en myt, men jag har hört att så många taxibilar du ser om dagen, så många rattfyllerister ser du med, eller ja, bilarna de sitter i.
Usch. Jag tycker det är hemskt.
Bestäm dig bara för att aldrig ta beslutet att köra påverkad, eller åka med någon som är påverkad! Det kostar liv.Picknick och grillning

Dagen har varit underbar! Skönt att slippa tänka på allt plugg för en gång skull, tänkte att jag kunde få slippa det en lördag liksom. Det har varit sommarvarmt och det har inte varit ett moln så långt ögat kan nå. Jag, Maja och Madde hade picknick i Slottsskogen och det var jättemysigt och nu har jag grillat med familjen och släkten. Madde är fortfarande här. Nu blir det godis och Fantomen på operan!

Imorgon är det söndag och det känns tråkigt. Men sen kan man ju också tänka på att det är sommarlov om två och en halv vecka, fast under den tiden ska jag göra ett stort historiaprov, en stor kulturhistoriainlämning, en musikredovisning och en svenskaredovisning. Det blir mycket, men det är snart över! Ja!