Bilder från föreställningsdagarna


Jag tycker om min klass!

Föreställning och Globaliseringsarbete

Idag hade vi (klassen) premiär på vår föreställning "Borta med vittran" och det var jättekul. Imorn ska vi har tre föreställningar också. Lägger upp bilder i morn eller något. Jag tror det står om oss i Mölndalsposten.
Har skrivit ett helt samhällsarbete nu. Här kommer en del av det:       Resandet i världen påverkar inte bara miljön, utan också kulturen. Vissa säger att det började när Christoffer Columbus gjorde sin upptäcktsresa till Amerika. Flera upptäckter gjordes till okända länder och man gjorde affärer med främmande människor och kulturer. Länder började byta varor, tjänster, idéer och arbetskraft med varandra och kulturen började spridas snabbt med människor runt om i världen och detta sker än idag.

       Kulturen som sprids är inte bara konst, litteratur, musik och filosofi som oftast förknippas med kultur, utan det är också bland annat matkulturen, idrott, sociala beteenden och politiska idéer m.m.

       Globaliseringen har både för- och nackdelar. Den största nackdelen är kanske just miljöförstöringen. Spridningen av kulturen är däremot en stor fördel för globaliseringen. Kulturen sprids genom att vi människor reser runt i världen och resorna förstör miljön. Dessa för- och nackdelar är på sätt och vis beroende av varandra. Jag tror inte att vi kan stoppa globaliseringen men däremot kan vi påverka globaliseringens effekter och utveckling genom att tillexempel ta spårvagn istället för bilen. Globaliseringen kommer att fortsätta och det gäller att vi ser till att den går framåt och att den utvecklas positivt. Om varje enskild person tänker på vad den gör och försöker göra det den kan för att förbättra miljön så kommer det att leda till en stor förändring.

       Alla kan, om de vill!

småsjuk och tråkplugg

gillar inte att vara förlyld. Eller ibland kan det vara rätt mysigt men nu när det är minusgrader är det som isbitar i näsan och det är inte så mysigt. Har försökt plugga bajssamhäll och naturkunskap och det går inget vidare. Orkar inte att det ärs å mycket den här veckan. Har läst Olvier Twist, inte hela dock, men några sidor. Haft 40 års kalas. Eller jag har inte haft det, men min morbror hade det hemma hos mig. Mitt finger gör fortfarande ont, eller det gjorde ont på nytt efter att ha lekt med ett litet barn som är lite vilt av sig.
Nu ska jag fortsätta att försöka plugga.

Åh, vad jag saknar Jersey just nu.